Tilbage til indeksSå blev det herretur. Der var to emner på aftenens program Flemming Svendsen m. en fortælling om en opbevaringsdåse til personlige papirer og Kay-Verner Christiansen  som fortalte om Daisy, bestillingsprogram til Rigsarkivet.

Flemming S. fortalte om sin slægtning  Hans Laurits Jensen List, (hans mors familie) som blev født på Rømø. Senere drog han ud i verdenen og sejlede på de store oceaner med immigranter til bl.a.  USA og Mexico. Når de så sejlede derude, havde de denne boks, hvor de opbevarede deres personlige papirer. Flemming fik den i sin tid fra sin halvfætter Georg Roland Oliver, som sangskjuler - det var en flot gestus.  Hans Laurits skulle have ejet et hus på Rømø,  blev måske gift  og 3 børn skulle der være, men dette er der ej fundet beviser for i den videre søgmning om personen. Måske er han emigreret til USA.


Kay-Verner: hold da op et emne - denne Daisy er stort og omfattende søgeprogram til arkivalier.
Der var efterlyst emner fra medlemmer, der var kommet 4 - så kunne vi ud fra dem se hvordan man kunne søge og bestille materialer til gennemsyn på Rigsarkivet.  Det var virkeligt et flot og informativt oplæg der kom ud af det. Selv forbryderere fra Vridsløse blev der vist om, hvordan der kunne søges oplysninger på, ligesom skifter, navneændringer. Og meget - meget mere. Ja, vi kom meget vidt omkring. Det var en af de gode slægtsforskeraftener, vi var 15 medlemmer der lyttede intenst til begge fine oplæg.
ref. Clara Svendsen
foto: Clara & Flemming S.