Tilbage til index

Referat fra medlemsmødet tirsdag d. 29. november 2016.
Så var der dømt julehygge. Birgit og Pia havde bestilt nogle lækre platter, som vi hyggede med. Bordet var pyntet med fin juledug og servietter. Senere kom julegodterne  frem. Julespil blev afviklet med sjov og grin, der var særlig en pakke der hele tiden var i omløb, men da uret ringede var det slut med pakkerne. Der var mange fine ting. En god og sjov aften for de 17 medlemmer der deltog. Desværre måtte Kay-Verner melde afbud pga. sygdom.
              
Rigtig god jul til alle og på gensyn i januar 2017.

ref. Clara S.

Referat fra medlemsmødet tirsdag d. 1. november 2016
Til aftenens møde var mødt 16 medlemmer.
Som aftalt gik aftenen med forberedelser til besøget på Rigsarkivet lørdag d.19. november, og de der havde arkivalier at se efter der, fik for de flestes vedkommende bestilt disse via Daisy. Husk togafgang fra Korsør Station kl. 8.01. Tag pas, sundhedskort samt usb med derind. Du må gerne have egen pc med.

Der blev endvidere tid til at få hjælp og svar på andre spørgsmål udi slægtsforskning.

Det er stadig muligt, at få hjælp hos Kay-Verner om bestilling af arkivalier.

Det skal blive spændende at høre referater fra turen til København.

Første møde efter turen til Rigsarkivet er således tirsdag d. 29. november til julehygge.
ref. Clara S.


Referat fra medlemsmødet tirsdag d. 18. oktober 2016


Da arrangementet i Mormonkirken i Slagelse blev aflyst på grund af Helle Hirschmann's sygemelding, enedes vi om at mødes på biblioteket til et ordinært møde.

Trods efterårsferien var vi 12 fremmødte, og det blev foreslået at vi fulgte op på emnet Lægdsdruller. Der var et par navne der blev søgt på.
Det var nyttigt for de som ikke var med ved kursets start, og der var lejlighed til at stille spørgsmål.

Som vanligt blev det et god aften i fordragelighed. Kay-Verner viste nogle gode tip til forskning med søgesider såsom sygdom, skifter og dødsattester med meget mere.

Næste møde tirsdag d. 1. november forbereder vi turen til Rigsarkivet lørdag d. 19. november. Husk at oprette en adgangs kode til Daisy. Arkivalier kan bestilles denne aften, så tag emner med om det du vil at se på arkivet. Du kan på mødet få hjælp til oprettelse, bestilling. osv.

ref. Clara S.


Referat fra medlemsmødet tirsdag d. 4. oktober 2016.

22 medlemmer var mødt frem, heldigvis havde mange deres egne computere med, da biblioteket kun kunne præstere 11 maskiner.

Aftenens emne var ”Lægdsruller”.

Mange af os var nok skeptiske da vi havde på fornemmelsen at det ville blive svært, men Kay-Verner var mand for at gøre det meget nemmere end vi havde troet.

Linket www.laegdsruller.dk gav os lyst til at arbejde med emnet fremover.

Stor tak til Kay-Verner

Husk næste møde tirsdag d. 18. oktober 2016 kl. 19.00 er i Slagelse, Slægtshistorisk Center, Skovvejen 50, Slagelse

AFLYST
 

vi mødes på bibloteket i Korsør kl. 19.00 og gemmer kørevejledning til Slagelse til en anden gang..


se nedenstående kørevejledningref: Clara S.Referat fra medlemsmødet tirsdag d. 20. september 2016


En skøn og lun september aften mødtes vi til forskermøde, dennegang var det i it-rummet, hvor der stod en masse tændte pc-ere klar til brug. Det bliver nok arbejdspladsen fremover, men du kan jo også vælge at tage egen pc med.

Formand Kay-Verner bød velkommen, vi var  22 personer der var mødt op til en orientering om forskellige sider til brug for forskning.
Her var 4 nye ansigter og 2 kendte, håber det bliver til nye medlemmer. Kay-Verner fortalte om it-værktøjer for slægtsforskere.
Han sagde også meget "alvorligt" at nu var det slut med pjank og fjas - arbejdstøjet på til fremtidige møder, nu skal der arbejdes og forskes.

Det var en god og alsidig orientering.
Det materiale som blev vist, vil blive sendt ud til alle medlemmerne.

Næste møde  tirsdag d. 4. oktober 2016 vil omhandle lægdsruller - nok et lidt svært emne for de  fleste. En opfordring skal lyde - send evt. eksempler fra din forskning inden mødet til Kay-Verner, eller tag noget materiale med når vi mødes.

ref .Clara S.